Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тресе (подскача) при потегляне ZJ 98` 4.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тресе (подскача) при потегляне ZJ 98` 4.0

Здравйте, от преди седмица нещо по черока стана. При плавно потегляне всичко си е нормално , но ако тръгна малко по-рязко примерно до към 1200-1300 оборта започва да тресе задния мост за около 3 секунди и после се оправя при рязко потегляне с педал до дъното също няма проблем.Също така на пясък и трева няма проблеми но нещо което прави впечатление е че, на завой при потеглене тресе значително повече. Прегледани са карета на кардани , масла в кутия, раздатка, мостове всичко е нормално.
    ZJ`99 4.0 LAREDO 2''

От: Тресе (подскача) при потегляне ZJ 98` 4.0

Прегледай тампоните и щангите по задницата, за друго не се сещам от къде може да е.
    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
      Прегледай тампоните и щангите по задницата, за друго не се сещам от къде може да е.
      Първо Честито Рождество Христово на всички.
      Тампонита са прегледани и са добре. Мисля,че проблема е в раздатката. Когато откача задния кардан и потеглям няма проблем а когато го оставя само на заден мост при потеглене провлачва все едно съм на полу-съеденител особенно сутрин като е студено а когато са зацепени двата моста тресе отзаде а на заден ход няма проблем . При 4x4LO всичко си е нормално затова си мисля ,че проблема е в раздатката можеби виско муфата. Някой ако е имал подобни ядове с раздатка 249ОД
      нека сподели и изобщо от гореописаните проблеми може ли да се съди ,че е от нея.
      ZJ`99 4.0 LAREDO 2''

Коментар

Така като го описваш, може и да раздатка.... ЛСД-то има ли го в задния мост?
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
          Така като го описваш, може и да раздатка.... ЛСД-то има ли го в задния мост?
          ЛСД-ТО Е наред само лагерите на касетата бяха поизносени липсваше циментацията и ги замених с нови сега дори и не вие но проблема не е от дифа.
          ZJ`99 4.0 LAREDO 2''

Коментар

Работатa стана съвсем зле проблема явно е от АСК или най-вероятно от съеденителя при преминаване м/у 1и2 скорост бускува стабилно след 2-ра няма яд но маслото вече намирисва на феродо и е бозаво. Преди 9 месеца сложих на кутията мастер репйър кит поръчан от транспартсонлайн . Още с отпечатването на опаковката забелязох ,че фрикционните дискове са сиви на цвят и гладки по повърхността за разлика от старите ми които бяха червени и с нарези . Предстои ми ново сваляне и съм решил да си поръчвам performance friction .Препоръчайте ми марка .
            Джипа 50/50 работи във високи натоварваня с големи гуми е и тегли по кал и пясък и кутията трябва да е хард също така започвам да модифицирам охлаждането като заначало ще махна виското и монтирам ел.мотор с перка можеби два.
            ZJ`99 4.0 LAREDO 2''

Коментар

Първоначално публикуван от bonev_d Преглед на мнение
              Джипа 50/50 работи във високи натоварваня с големи гуми е и тегли по кал и пясък и кутията трябва да е хард също така започвам да модифицирам охлаждането като заначало ще махна виското и монтирам ел.мотор с перка можеби два.
              По-добре остави виското.... И си монтирай допълнителен радиатор за охлаждането на АСК....

Отделно, щом искаш да експлуатираш точно тази кутияпри подобни натоварвания - желателно да и промениш управлението и хидротрансформатора..... Мисля че трябва да се консултираш с Близнаци и г-н Петров.
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
              X